Poesi i parken


Lyssna på poesi och atmosfärisk jazz i Observatorielunden intill biblioteket! Poeterna Linnea Axelsson och Hanna Rajs Lundström läser och kvartetten Eye Make The Horizon står för musiken.

Poeterna Linnea Axelsson, aktuell med det samiska släkteposet "Ædnan" (Albert Bonniers förlag), och Hanna Rajs Lundström, som skrivit diktsviten "Armarna" (10TAL Bok), läser sina texter om arvet och samtiden. För musiken står kvartetten Eye Make The Horizon, som med influenser från jazz, rock och noise skapar ett atmosfäriskt sound.

Linnea Axelsson är född 1980 i Porjus, Norrbotten, men bor nu i Stockholm. Hon har studerat humaniora vid Umeå universitet och disputerade 2009 på en avhandling i konsthistoria. 2010 debuterade hon med "Tvillingsmycket". Eposet "Ædnan" berättar om två samiska familjer, vars öden speglar samernas moderna historia från 1900-talets början till vår tid. "Ædnan" är gammal nordsamiska och betyder landet, marken och jorden.

Hanna Rajs Lundström är född 1991 och har gått skrivarlinjen på Biskops Arnö och studerat på Konstfack. Hon är en av grundarna till nättidskriften fikssion samt pdf­-förlaget Ett av Sveriges största förlag. Hon debuterar med den personliga diktsamlingen "Armarna", som präglas av en judisk familjeberättelse, men också av en personlig kamp mot missbruk och rädslor.

Eye Make The Horizon är en instrumental kvartett baserad i Stockholm. Med influenser från jazz, rock, noise och experimentell musik skapar bandet ett personligt sound som sträcker sig från det atmosfäriska och lyriska till det hårda och kantiga, alltid med dynamik och rytmisk uppfinningsrikedom.

Eye Make The Horizon är: Andreas Axelsson – trummor Mats Dimming – kontrabas Gustav Nygren – gitarr, träblås, slagverk Mikael Tuominen – gitarr, slagverk

När: 20 augusti 2018 18:00 - 20 augusti 2018 19:30

Var: Observatorielunden / Stockholm

Arrangör: Bibliotekets Bokbazar och Stadsbiblioteket Stockholm