Åsa Jungnelius - Artefakter


Fullersta Gård har glädjen att presentera Åsa Jungnelius utställning Artefakter. Välkommen på vernissage lördag 18 augusti klockan 12-16.

Utställning Artefakter tar sin utgångspunkt i glas som material. På senare år har hon intresserat sig för hur material kan användas som språk och hur det kopplas till politik, produktion och kulturhistoria. Hon är även känd för sina glasobjekt i form av stora läppstift och nagellack, som senare ingick i Kosta Bodas utbud. Här praktiserade hon ett feministiskt förhållningssätt till produktion och föremål.

Utställningen Artefakter önskar vrida och vända på våra invanda föreställningar, där vi som betraktare blir till aktörer i att objekten blickar tillbaka på oss. Åsa Jungnelius konst vill sätta igång en process i oss, som undergräver auktoriteter och upprättar nya frågor. Kan det vara så att vi ska tänka över vilka vi är, hur vi förhåller oss till oss själva och världen omkring?

Se utställningen: Vernissage, lördag 18 augusti, klockan 12-16 Utställningen pågår till 4 november 2018

När: 18 augusti 2018 12:00 - 18 augusti 2018 16:00

Var: Fullersta Gård Fullersta Gårdsväg 18 / Huddinge

Arrangör: Fullersta Gård, Huddinge Kultur och Fritid, Huddinge kommun