Mushtaq Khd // Reclaim Pride


Mushtaq Khorsand är född och uppvuxen i Afghanistan och tillhör Hazararna, en av de viktigaste etniska folkgrupperna i landet. På slutet av 2015 kom han till Sverige och då började han att rappa. Han är den första afghanska hiphop:aren i Sverige som har släppt ett fullt album uteslutande på modersmålet Dari. I Qiamat e Rapp (rappens domedag) som är världens första hiphop-skiva på Dari skriven av en och samma artist, berättar Mushtaq om många av de viktigaste ämnena i livet såsom kärlek och politik, men på hans eget sätt. Han väcker många frågor om politik, samhälle och flyktingars situation. Med musik vill han påverka världen till det bättre.

När: 17 augusti 2018 21:00 - 17 augusti 2018 21:30

Var: Fängelset Kålltorpsgatan 2 / Göteborg

Arrangör: Reclaim Pride GBG