Homolobbyn: interaktivt samtal- homonationalism // Reclaim Pride


Homolobbyn är en vänsterradikal queer-podd om kultur, politik och kamp. Sedan starten 2017 har det snackats om alltifrån historieskrivning och #metoo till hbtq-rörelsens krav på representation. Podden finns till lyssning via bland annat Acast och iTunes.

På Reclaim Pride kör de en föreläsning och diskussion om ett av vår tids viktigaste ämnen: homonationalism. De ställer frågor som vilken roll kön och sexualitet spelat i de senaste decenniernas nyliberala och högernationalistiska vridning. Nu när många politiker ser värnandet av ”hbtq-personers rättigheter” som en del av ”svenska värderingar” i syfte att måla upp en bild av ett progressivt och modernt Sverige är det dags att på riktigt återta homokampen från att vara ett vapen i fel händer.

När: 17 augusti 2018 13:00 - 17 augusti 2018 14:30

Var: Fängelset Kålltorpsgatan 2 / Göteborg

Arrangör: Reclaim Pride GBG och Homolobbyn