Funktionsmaktsordning och begär // Reclaim Pride


Borsta tänderna som att kyssas: funktionsmaktordning och begär

Skammen: Så länge var de enda som tog i min kropp Personalen i flygplatsernas säkerhetskontroller Har du ont någonstans? Nej, kör Deras händer ner över magen Utmed lårens insidor Våra blickar Ibland deras, underdåniga Förlåt Ibland deras, som om jag var en blandning av ett barn och ett djur

Christine Bylund är doktorand i etnologi vid Ubmejen universitiähta (Umeå universitet), skribent och scenkonstnär. I sin forskning undersöker hon, utifrån egna och andras berättelser, funktionsmaktordningens roll i välfärdsstaten och hur den påverkat personer med normbrytande funktionalitets möjligheter till relationer och familjeliv. I den här performance-föreläsningen bjuder hon på det som inte får plats i hennes avhandling. En snabbkurs i funktionsmaktsordningens konsekvenser, berättelser om begär, (van)makt och ett kärleksbrev till de som betalade det högsta priset för ett av välfärdsstatens flaggskepp – Folktandvården.

När: 16 augusti 2018 19:00 - 16 augusti 2018 19:35

Var: Fängelset Kålltorpsgatan 2 / Göteborg

Arrangör: Reclaim Pride GBG