Blåklockan Goes Pride


Hur ser livet ut för hbtq-personer i hederskontext? Är det någon skillnad mellan att leva som lesbisk i Iran gentemot hur det kan vara att leva som lesbisk i Sverige? Vi ser filmen "Förbjuden kärlek" av Maryam Keshevarz. Efteråt anordnas ett samtal med bland andra representanter från Gävle Kommun och Kvinnojouren Blåklockan.

"Atafeh och Shireen är två frisinnade tonåringar som precis börjat utforska livet på Teherans undergroundklubbar. Atafeh kommer från en rik familj och har fått en fri uppfostran. Men när hennes bror, en före detta pianist, återvänder hem efter att blivit fri från sitt drogmissbruk blir tonen hårdare. Han försöker rättfärdiga sig själv genom att gå med i ordningspolisen. Samtidigt börjar Atafeh och Shireens vänskap övergå till något annat …"

När: 16 augusti 2018 18:00 - 16 augusti 2018 20:30

Var: Musikhuset Sjömanskyrkan / Gävle

Arrangör: Kvinnojouren Blåklockan