Jazz Är Farligt på Liseberg: Njurmännen, SÅJ, Träden Mfl


Jazz Är Farligt

Elena Wolay ligger bakom live-scenen, fanzinet, festivalen och barnteatergruppen Jazz Är Farligt sedan snart åtta år tillbaka. Hon är onekligen en kreativ kraft i Sveriges musik- och klubbscen. Alltid med den fria musiken och den radikala konsten i centrum. Nu intar hon Taubescenen för femte året i rad med sin festival under samma namn, Jazz Är Farligt!

SVEN ÅKE JOHANSSON

är en svensk kompositör, poet och konstnär. Johansson är en av de första frijazzslagverkarna i Europa och medverkar bland annat på den klassiska frijazzskivan Machine Gun från 1968. Precis som Jazz Är Farligt håller sig inte Johansson inom någon strikt genre; han har både skrivit musik för traditionella instrument och musik som framförs på alldagliga objekt som telefonkataloger, fläktar eller traktorer. Sven-Åke Johansson har samarbetat med musiker som Mats Gustafsson, Peter Brötzmann, Alexander von Schlippenbach till Sonic Youth, och har gett ut omkring 40 skivor.

F U PAY US (US)

Om du inte kan vara medveten om situationen med de fyra medlemmarna i F U PAY US, så kommer du aldrig att bli medveten om svarta amerikaner, eller svarta människor internationellt. Det må vara jazzveckan på Liseberg men acceptera att Fuck u pay us varken är jazz eller punk eller punkjazz, de är heller inte underhållning de är urkraft. Fuck u pay us är människor som upplever förtryck och mobiliserar sig mot detta med hjälp utav ljudmassan. Fuck u pay us är afroamerikaner. Fuck u pay us är queer. Fuck u pay us är även poeter. Låt poeterna komma med sin ljudmassa för fuck u pay us är ett av de bästa banden där ute just nu.

TRÄDEN, (TRÄD, GRÄS OCH STENAR)

Träd, gräs och stenar - numera Träden - bildades 1969 i resterna av det psykedeliska bandet Pärson Sound. Sedan dess har bandet spelat in en rad stilbildande plattor, turnerat världen över, lagt ned, återuppstått och medlemmar har kommit och gått. Ett av de mest inflytelserika banden på den experimentella rockscenen både i Sverige och internationellt.

NJURMÄNNEN

Njurmännen har sedan det tidiga 1980-talet verkat i den svenska undergroundvegetationen och experimenterat med elektronisk musik -- ofta med en drömsk eller filmisk touch. Sedan dussinet år samarbetar de med poeten och psykoanalytikern UKON, med ett flertal multimediala framträdanden och flera utgåvor, både i bokform och på skiva. Bandet har återupptagit flera låtar från sin långa historia, inkorporerat dem i sina framträdanden och gett dem ny skepnad i samarbetet med UKON.

17.00-23.00 Fri entré

Spelschema Jazz Är Farligt på Liseberg 2018: Kl 17.00 Mette Rasmussen Quintet kl 18.15 Sven-Åke Johansson kl 19.30 F U PAY US kl 21.00 Njurmännen Kl 22.00 Träd, gräs & stenar (Träden) kl 23.00 parken stänger

När: 15 augusti 2018 17:00 - 15 augusti 2018 23:00

Var: Liseberg Örgrytevägen 5 / Göteborg

Arrangör: Jazz Är Farligt och Liseberg