Hur skapas en folkrörelse? Ett samtal med Fatemeh Khavari


Sedan Fatemeh Khavari kom till Sverige hösten 2015 har hon blivit en centralgestalt i migrationsdebatten. Hon är hazar med afghanskt ursprung, född på flykt i Iran – och har skapat en folkrörelse i Sverige. Som 18-årig talesperson för organisationen Ung i Sverige, bildad av ensamkommande afghaner, har Fatemeh Khavari fått något som liknar ikonstatus: Hon har prytt tidningarnas förstasidor, bjudits in till partiledardebatter och tagit emot Martin Luther King-priset 2018. Samtidigt har hon blivit måltavla för kritik, hat och hot. Så vem är hon? Och hur lyckades hon skapa den rörelse och det engagemang som ledde till att 9000 unga afghaner fick stanna i Sverige?

Fatemeh Khavaris självbiografiska bok Jag stannar till slutet kommer i sommar. Nu möter hon Malin Ullgren, biträdande kulturchef på Dagens Nyheter, i ett samtal på Kulturhuset Stadsteatern.

Samtalet arrangeras av Kulturhuset Stadsteatern i samarbete med Norstedts

När: 15 augusti 2018 17:30 - 15 augusti 2018 18:30

Var: Kulturhuset Stadsteatern / Stockholm

Arrangör: Forum/Debatt, Kulturhuset Stadsteatern, Norstedts