LASH på öppningen av EuroPride Park i Göteborg


Sabina och Anfa Lashari är systrarna som med synkroniserat rapflow dekonstruerar hiphop för att skapa sin egen plats. Som duon LASH hittar de sin konstnärliga röst i ett hiphopklimat som tills för bara några år sedan förnekade det som var icke-norm, icke-man, icke-straight.

Uppväxten präglades av drogmissbruk, kriminalitet, hemlöshet och en upprorisk familj på randen till kollaps. Men samtidigt fick de uppleva systerskapets oändliga styrka. Burna av varandra överlevde dem uppväxten. Anfa skrev in sig själv på behandlingshem och Sabina började så småningom jobba med ungdomar på en fritidsgård. Under tiden började de använda rappen som poetisk terapi; ett sätt att badda såren och samtidigt göra dem till en konstform.

2015 upptäcktes systrarna av Silvana Imam i tävlingen ”Nästa nivå”. De reste till Paris och spelade in debutsingeln ”Två fingrar”, hittade sitt kreativa flow i en studio i Malmö och skrev en nästintill fullständig EP på en natt. Texterna brann i huvudet.

När: 14 augusti 2018 19:00 - 14 augusti 2018 19:30

Var: Kungstorget / Göteborg

Arrangör: West Pride