En festival fri från tafs, är det möjligt?


EN FESTIVAL FRI FRÅN TAFS, ÄR DET MÖJLIGT?

Förra sommaren anmäldes drygt 150 sexuella ofredanden på festivaler runt om i Sverige. Trettio av dem ägde rum på Malmöfestivalen. Det är en ökning sen föregående år samtidigt som man kan se att endast 1 av 10 anmäler sexualbrott. Under hösten har vi fått ta del av #metoo-uppropen och inte ens de som blundat längst kunde undgå faktum att sexism och förtryck är en del av hela samhället. Inte minst i festivalsammanhang.

För många blev höstens hashtag ett uppvaknande, för andra bekräftade den bara det vi redan visste: kvinnors utsatthet i dagens samhälle.

Redan 2016 vittnade besökare på Malmöfestivalen om tafs och de i Femfight gick samman för att skapa sitt första ungdomsdrivna projekt. Resultatet blev #MFmotTafs, en kampanj där alla som vill kan uppmana till diskussion på sociala medier.

Men vad nu då? De har all information om sexismens utsträckning, ändå verkar sexuella trakasserier vara ett problem som inte går att komma ifrån, eller?

Femfight bjuder i år in till en dag av viktiga diskussioner och frågeställningar samt avslutar kvällen med en panel om och isåfall hur, vi kan få en festival fri från tafs där ALLA kan känna sig välkomna. Gör din röst hörd!

När: 14 augusti 2018 15:00 - 14 augusti 2018 18:30

Var: Malmöfestivalen / Malmö

Arrangör: Femfight