Stoppa mötet med svenska & sydafrikanska nazister!


Svenska nazister har i tio års tid samarbetat med Sydafrikanska nazister.

2008 skickade svenska nazistiska NMR (då SMR) under ett halvår ner en delegation bestående av medlemmar med militär erfarenhet för att utbilda de Sydafrikanska nazisterna i AWB (Afrikandiska motståndsrörelsen) i deras krigsförberedelser inför det som de (och andra vit makt-rörelser i Sydafrika) ser som det stundande ”raskriget”. Sedan dess har kontakterna varit täta, med artiklar i svenska högerextrema och nazistiska tidningar och intervjuer i högerextrema radiopoddar. I Sydafrika har extremhögern tillgång till stora mängder militära vapen och materiel. Rent paramilitära grupper förfogar över militärjeepar, skjutvapen, skjutfält och bomber. Det är djupt oroande att svenska nazister vapentränar med (och utbildar) grupper med militärt våldskapital. Drivande i detta är nu som då den svenske nazisten Jonas Nilsson (f d medlem i SMR), nu bosatt i Sydafrika. Jonas Nilsson är utbildad på Försvarshögskolan, han har arbetat för Främlingslegionen och har krigserfarenhet från Ukraina där han stred i krigsförbrytarbataljonen Azov tillsammans med den svenska NMR-nazisten Mikael Schillt. Han var med och utbildade AWB inför ”raskriget” 2008.

Nu har de gjort en film tillsammans Jonas Nilsson har bytt profilering och presenterar sig nu som filmmakare och intellektuell. Han har ett nytt projekt, ”The boer project”, en film som utmålar Sydafrika som ett land där det pågår ett folkmord gentemot den vita minoriteten och där människor nu måste beväpna sig och förbereda sig för ”raskriget”. Det är en svensk variant på den nya dokumentären ”Farmlands” gjord av den kanadensiska extremhögern med samma budskap. För den som inte känner till de sociala och ekonomiska förhållandena i Sydafrika kan filmerna verka övertygande, men de är historierevisionistiska och ger en medvetet förvrängd verklighetsbild av de sociala förhållandena. Den vita minoriteten i Sydafrika har en extremt priviligierad ställning jämfört med resten av befolkningen. Ändå är den tes som presenteras i båda filmerna att de vita i Sydafrika antingen måste tillbaka till apartheid eller beväpna sig inför ”raskriget”.

Sydafrikanerna kommer hit Nu har Jonas Nilsson bjudit hit en delegation av Sydafrikanska rasister och nazister till Stockholm för att sprida sitt budskap. Ökända Sydafrikaner kommer till Stockholm, såsom Carel Boshoff, president för enklaven Orania för endast vita och ordföranden Paul Kruger från Volksraad Verkiesing Kommissie, (AWBs systerorganisation). De kommer att vara här för att tala om vikten av att stötta deras rasistiska kamp i Sydafrika.

När: 12 augusti 2018 12:00 - 12 augusti 2018 14:00

Var: / Stockholm

Arrangör: KÄMPA STHLM