Queers Against Fascism & Revolutionär Pride i prideparaden 2018


"QUEERS AGAINST FASCISM & Revolutionär Pride gör gemensam sak för andra året i rad och går tillsammans i Stockholms prideparad.

Vi vill återigen samla till ett block som representerar det motstånd som ryms inom queerrörelsen – mot rosa pengar och den växande fascismen. I en tid när Pride blir allt mer kommersialiserat och avpolitiserat vill vi göra paraden till en plats för handling och protest. I blocket samlas alla vi queera socialister och antifascister som vågar drömma om, som vet, att ett annat samhälle är möjligt.

I år är Sverige värd för ”Europride”. Att Europa är en blodig och våldsam plats vet vi av såväl historien som av vår samtid. Att Sverige idag mäter ensamkommande barns tänder och knäleder (i linje med sin rasbiologiska tradition), deporterar människor som flytt för sin överlevnad, exporterar vapen, jagar papperslösa, säljer ut det gemensamma och försöker inskränka vår rätt att organisera oss fackligt – det vet vi också. Därför säger vi: NO PRIDE IN BORDERS, NO PRIDE IN DEPORTATIONS, NO PRIDE IN CAPITALISM. Därför skriker vi: NO PRIDE FOR SOME OF US WITHOUT LIBERATION FOR ALL OF US.

Vi lägger pannorna mot varandras pannor, känner solen bakom ögonlocken och säger till varandra: VAR INTE RÄDD, VI KÄMPAR FÖR VARANDRA. Vi bär historien i våra bröst. Känner alla de berättelser av motstånd som utgör startpunkten för Pride som en kompass inom oss. DITT HJÄRTA I MIN HALSGROP, HÄNDERNA I VARANDRAS HÄNDER. Skriver (den 4 augusti och alla andra dagar) vidare på det kärleksbrev av uppror och gemenskap som vi vill att rörelsen ska vara.

De ska aldrig ta regnbågen ifrån oss. Den kan inte köpas, och den känner inga nationsgränser. Vår PRIDE är solidariteten. Vår PRIDE är gränslös. Vår PRIDE är våra gemensamma hjärtslag. De slår för en annan framtid."

Revolutionär Pride Stockholm och Queers Against Fascism Stockholm

När: 4 augusti 2018 12:00 - 4 augusti 2018 17:00

Var: Norr Mälarstrand / Stockholm

Arrangör: Revolutionär Pride Stockholm och Queers Against Fascism Stockholm