Vegånia - vegaaniruokafestivaali 2018


Suomen ensimmäinen vegaaninen katuruokatapahtuma Vegånia palaa elokuussa 2018 Turun Vanhalle Suurtorille - suurempana ja kauniimpana!

Vegånia on koko kansan ruokakulttuuritapahtuma ihmisille, jotka haluavat nauttia kesästä, hyvästä ruuasta ja leppoisasta tunnelmasta. Tapahtuman ytimenä on eettisesti sekä ympäristöystävällisesti tuotettu kasviperäinen, laadukas ja maukas ruoka. Ruokatori on kaikille avoin ja pääsymaksuton.

Tänä vuonna värikkäällä Ruokatorilla 3.-4.8 on mukana yli 20 ravintolaa ja näytteilleasettajaa: Café Ketunleipä, Crepe Stop, Deligo Catering, Ho Dai, Kuori Food & Wine ja Roots Kitchen, Latte Café, Lucky Vegan, Ravintola Karu Izakaya, Ravintola Sanna, Ravintola & Pizzeria Tikitak, Ristorante Dennis, Roster Turku, Shams Falafelit, Sushigalleria Len’s, Turku Kahvila, VG Wok, VoiVeljet, Wood & Fire Craft Pizza Company, Kaslink Aito, Silmusalaatti, Spiraaliperuna, Vegem ja Oikeutta eläimille. Maisteltavana on mm. puu-uunipizzaa, burgereita, sushia, falafeleja, artesaanisipsejä sekä suussasulavia jälkiruokia.

Vanhalla Suurtorilla samaan aikaan Vegånian kanssa järjestetään jälleen myös Turun Panimofestivaali. TuPa tarjoaa laajan valikoiman paikallisesti tuotettuja ja hieman kauempaakin tuotuja pienpanimo-oluita sekä -siidereitä, joita kävijät pääsevät nauttimaan Vegånian vegaanisten herkkujen kera. Tänä vuonna palanpainiketta voi valita myös vegaanisesta viinivalikoimasta.

Vuonna 2018 festivaali sisältää myös musiikkielämyksiä: Porthanin puistoon rakentuu musiikkimaailma, jossa festivaalivieraat voivat nauttia ravintolakojujen antimia ulkoilmalavan esiintyjiä kuunnellen. Esiintyjäkattauksessa keskiössä on paikallisuus: lavalla nähdään mm. Tuula Amberla, Salaliitto, Mummin Kullat, Joana & Bossakopla ja Iida Umpikuja. Palettia täydentävät kuumat nimet LEHMÄ ja M. Idylliseen puistotunnelmaan mainiosti istuva musiikkiohjelma toteutetaan Vegånian, TuPa:n ja Sunborn Catering Oy:n yhteistyönä.

När: 3 augusti 2018 13:00 - 5 augusti 2018 01:00

Var: Vegånia Vanha Suurtori 3 Åbo / Finland

Arrangör: Vegånia