Missionären


MISSIONÄREN av Malin Hellkvist Sellén

»Missionären« är en koreograferad berättarföreställning om lesbiska kristna missionärer i Västerbotten under 1900-talets första hälft. Med föreställningen vill koreografen Malin Hellkvist Sellén visa att kvinnor genom missionen kunde ta plats i det offentliga rummet och skapa möjligheter för en samvaro med varandra. »Missionären« har växt fram ur lika delar fakta och fantasi, och låter dig som publik möta ett myller av kvinnor som på olika sätt valde att följa sitt kall. Med tal, rörelse och sång gestaltas berättelser om kvinnors liv, arbete, sexualitet och tro.

»Missionären« är en kärlekshistoria, en lovsång och ett lekfullt sätt att ge ett stycke utraderad historia kropp igen.

IDÉ/MANUS/KOREOGRAFI/REGI Malin Hellkvist Sellén SKÅDESPELARE Sofia Rönnegård & Louise Löwenberg KOSTYMDESIGN Elin Hallberg MASKÖR Rebecca Afzelius KOMPOSITÖR Sara Lundén DRAMATURG Malin Holgersson LJUSKONSULTATION Hannele Philipson – Lumination of Sweden RESEARCH Malin Hellkvist Sellén & Elfrida Bergman FOTOGRAF Sofia Runarsdotter PRODUCENT Anne Koutonen PRODUKTION Malin Hellkvist Sellén i samproduktion med NorrlandsOperan

»Missionären« producerades med stöd av Kulturrådet, Stockholms Stad, Svenska Kyrkans Kulturstipendium, Stockholms Läns Landsting och Konstnärsnämnden. »Missionären« skapades tillsammans med skådespelarna Lotti Törnros och Meliz Karlge.

»Missionären« spelas för endast 35 personer åt gången. Längd ca. 70 min. Från 15 år.

"Inför våra ögon får historien liv och börjar andas, andäktigt flåsande." Västerbottens Kuriren

"Lesbisk historia återskapas i orgasmiskt väckelsemöte." Dagens Nyheter

När: 3 augusti 2018 16:00 - 3 augusti 2018 21:10

Var: Skarpnäcks Kulturhus Skarpnäcks Allé 25 / Skarpnäck

Arrangör: Skarpnäcks Kulturhus