Hur mår den queera barnkulturen idag?


Scensverige och Stolt scenkonst arrangerar seminariet: Hur mår den queera barnkulturen idag?

Onsdag 1 augusti, Unga Klaras foajé 14.00-15.00 Samtal/seminarium

Fri entré!

Hur mår den queera barnkulturen idag? Vilka möjligheter ger scenkonsten våra barn när det gäller identitet och normer? Är barn med regnbågsföräldrar representerade? Finns det plats för olika sorters relationer och kärlek för barnen själva? Och vad innebär egentligen representation, och varför är det så viktigt?

Vi utgår från de två föreställningarna som spelas under Stolt scenkonst för barn, Eli & Rio och Lill-Zlatan och morbror raring, samt panelens erfarenheter och tankar kring ämnet. Hur jobbar dem med dessa frågor och hur reagerar barnen i vår publik? Ett samtal om hur vi kan bredda och ge tillgång till fler uttryck och större frihet för barn och unga.

Medverkande: Joel Mauricio Isabel Ortiz (författare, dramatiker, skribent och skådespelare), Farnaz Arbabi (konstnärlig ledare på Unga Klara), Per Dahlström (initiativtagare och skådespelare i Eli & Rio), Malin Tengvard (skådespelare, moderator).

När: 1 augusti 2018 14:00 - 1 augusti 2018 15:00

Var: Unga Klara Sergelgången 31 / Stockholm

Arrangör: Scensverige