SR på Europride • Radiokorrarna - gaycation • P3 Korren


Mellan 27 juli och 5 augusti är det Europride i Stockholm. Självklart vill Sveriges Radio lyfta hbtq-perspektivet och seminarie-centret Pridehouse är inrymt i Kulturhuset Stadsteatern så det kommer vara fullt ställ i huset hela veckan. På våning 4 välkomnas ni med bar, radioröst-memory och ljudduschar!

Första dag under denna vecka: —————————————————————— Kl.15.00 – 15.45 Radiokorrespondenterna – Gaycation i mellanöstern - livesänd talkshow med Cecilia Uddén och Fredrik Apollo Asplund.

Cecilia Uddén, Sveriges radios mellanösternkorrespondent , tar över scenen på kulturhuset och bjuder in till fyra dagars live-show på temat HBTQ och Mellanöstern. Vid sin sida har hon Fredrik Apollo Asplund och tillsammans kommer ni att få höra en samling unika och starka historier och ha samtal med intressanta gäster på temat. Under täcknamnet ”Professor Bög” undersökte Apollo för ett par år sedan det dolda gaylivet i Syrien och Libanon. Men kroppen som insats tog han reda på hur är det att leva som gay i en region - ni får en återrapport och frågar vad som hände med hans vänner i Damaskus. Det blir även samtal om de moraliska aspekterna kring gaycation i regionen. —————————————————————— Kl.16.00 – 16.45 - P3 Korren – Livepodd med Palmira Koukkari Mbenga och Simon Rosenqvist.

Sveriges Radios korrespondent Palmira Koukkari Mbenga bevakar unga frågor globalt. Stonewall-upproret i New York startade den moderna priderörelsen och Palmira har träffat några av de personer som var med. Tillsammans med Simon Rosenqvist tar de temperaturen på hbtq-situationen hos Etiopiens unga. De lyfter också politiska framgångar och bakslag i Brasilien. Medverkar gör artisten Gabriel Fontana. —————————————————————— Identitets-frågorna har seglat upp som viktiga frågor i valdebatten, och när det gäller hbtq så är kopplingen stor när det gäller migration, internationella mänskliga rättigheter samt kultur.

Dörrarna öppnas: kl.14.00 Dörrarna stängs: kl.17.00 Kulturhuset Stadsteatern, våning 4, Galleri Celsing Fritt inträde

När: 30 juli 2018 15:00 - 30 juli 2018 16:45

Var: Kulturhuset Stadsteatern / Stockholm

Arrangör: Radiokorrespondenterna och Sveriges Radio live på Kulturhuset Stadsteatern