Utställning: Secret Love


Hur ser den urgamla papperskonsten och traditionen ut i vår moderna tid? Efter svenska Bea Szenfelds modekläder av papper presenteras nu fem kinesiska konstnärer som skapar konstverk med papper: Jiang Qigu, Xiyadie, Li Xiaofeng, Li Xinmo och Han Meichao. Verken omfattar tuschmåleri, kalligrafi, pappersklipp, performance och även fotografi på fotopapper.

Gemensamt för dessa konstnärer är att de utforskar ämnen som identitet, sexualitet och normer, ämnen som är känsliga i Kina. Alla konstnärerna har varit med i den populära utställningen Secret Love, som producerades av Östasiatiska museet 2012. Sedan dess har utställningen vandrat runt i världen och setts av över en halv miljon besökare. Det gör Secret Love till den största konstutställningen om tabubelagd kärlek, såväl i Sverige som i världen.

Secret Love omfattar i sin helhet omkring 250 verk av trettio kinesiska konstnärer. Här har de samlat in en femtedel av dessa verk. De tillhör idag statens samling tack vare Nora och Axel Lundgrens fond. De är stolta över att presentera dessa förvärv i Paper Stories.

Curator: Si Han

När: 29 juli 2018 12:00 - 6 januari 2019 16:00

Var: Östasiatiska museet Tyghusplan 4 / Stockholm

Arrangör: Östasiatiska museet