Demonstration: Förbjud rasistisk organisering!


INGA RASISTER PÅ VÅRA GATOR - FÖRBJUD RASISTISK ORGANISERING NU!

Nazister marscherar på gatorna - nu senast i Almedalen. De utför bombattentat mot meningsmotståndare. De skrämmer, hotar och misshandlar kvinnor, HBTQ-personer, judar, muslimer, romer och rasifierade. Och deras mål är att med våld avskaffa demokratin och de mänskliga rättigheterna.

I Almedalen - precis som många gånger tidigare - tillät Polisen nazistiska NMR att sprida sin folkmordsideologi. Inte ens när nazisterna misshandlade medmänniskor framför ögonen på poliser agerade Polisen ordentligt. Det är tydligt att Polisen prioriterar nazisternas intressen över utsatta människors frihet.

Idag tolkar Polisen lagen på ett skevt sätt, till skillnad från 15 år sedan när exakt samma lag användes för att neka nazister demonstrationstillstånd. Därför behöver lagen skärpas och förtydligas. Sveriges riksdag och regering måste införa ett förbud mot organiserad rasism och nazism. En ny opinionsmätning visar att en majoritet av folket stödjer ett sådant förbud.

Ut på gatorna och kräv vår rätt till frihet och trygghet från nazismen. Samlas på Stora torget i Uppsala för en fredlig demonstration. I solidaritet med nazismens offer, i protest mot Polisens maktmissbruk och i gemensamt krav på politisk handling mot nazismen

Tillgänglighet: Stillastående demonstration. Underlaget är platt med växlande asfalt och stenplattor. Brandtalen kommer att hållas med portabel ljudanläggning och ljudkvalitén kan därför variera.

Brandtal av: CARMEN BLANCO VALER – antirasistisk talesperson och riksdagskandidat för F!

AMIL SARSOUR - Samarbetsorganisationen för Invandrarföreningar i Uppsala (SIU)

JEANNETTE ESCANILLA - Ordförande för Refugees Welcome Uppsala

Demonstrationen arrangeras av Feministiskt Initiativ men är öppen för alla oavsett partipolitisk tillhörighet.

När: 28 juli 2018 14:00 - 28 juli 2018 15:00

Var: Stora torget / Uppsala

Arrangör: Feministiskt initiativ Uppsala