Bland drakar och dragqueens


Bland drakar och dragqueens heter föreställningen där några av landets mest erkända dragartister framför sagor för barn.

Det är ett begränsat antal platser.

Barn lär sig könsroller tidigt. I sagorna får de läsa om söta hjälplösa prinsessor och starka modiga prinsar. Samtidigt ökar efterfrågan på normkreativ barnkultur. Regissören och författaren Petter Wallenberg har skapat Bland drakar och dragqueens där erkända dragartister - på Arvika konsthall får vi besök av Inga Tvivel som gestaltar ett urval sagor för barn mellan 3 och 7 år. Inga Tvivel - Dragstjärna som uppträtt på Pride-festivaler och operaföreställningar både i Sverige och utomlands och dessutom är lärare i svenska och drama, med genusstudier i bagaget.

Workshopen bjuder barnen på en kreativ stund i papper och tyger, där de kan skapa egna sagokaraktärer i papper och tyg, men även att skapa kläder och huvudbonader i samma material.

När: 12 juli 2018 15:00 - 12 juli 2018 18:00

Var: Arvika Konsthall Storgatan 22 / Arvika

Arrangör: Arvika Konsthall