Vem har rätt till traumavård efter våldtäkt?


Stockholms tjejjours, Föreningen Tillsammans och Wonsas gemensamma seminarium "Vem har rätt till traumavård efter våldtäkt?"

Det sker närmre 250 sexuella övergrepp på barn och vuxna varje dag i Sverige, men bristen på vård och behandling efter sexuella övergrepp är mycket stor. En hög majoritet av de som utsätts för sexuellt våld är tjejer och kvinnor, vilket bland annat bekräftades av Metoo-vågen. Men gruppen tjejer och kvinnor missgynnas av samhället när de står utan den behandling de behöver och har rätt till. Det krävs ett enormt mod att våga söka stöd och hjälp men allt för ofta möts målgruppen av ett kränkande bemötande och låg kompetens om sexuellt trauma i kontakt med psykiatri och vård. Seminarium om läget idag med efterföljande panelsamtal med röster från målgruppen samt forskare och yrkesverksamma inom området. Vilka gemensamma lösningar kan vi hitta för målgruppen?

Medverkande: Gita Rajan, Medicinskt ansvarig och verksamhetschef klinik & forskning, Wonsa Gabriella, Representant, #intedinhora Linda Jonsson, Universitetslektor, Barnafrid Berit Jernberg, avdelningschef, nationell strategi för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor, Jämställdhetsmyndigheten Jenny Westerstrand, ordförande, Roks Julia Östfeldt, Verksamhetschef, Föreningen Tillsammans Malin Jenstav, Stödverksamhetsansvarig, Stockholms Tjejjour Linn Fröjdendahl, Volontärsamordnare,Stockholms

När: 5 juli 2018 16:00 - 5 juli 2018 17:20

Var: Tage Cervins gata 3C "Skandias Trädgård" / Visby

Arrangör: Wonsa - world of no sexual abuse, Föreningen Tillsammans, Stockholms Tjejjour