Queer Kallis


Detta är en dag då Ribersborgs kallbadhus är öppet för ALLA – oavsett kön, kropp och identitet. Vår ambition är att Kallis alltid ska vara en inkluderande och välkomnande oas i Malmö, Queer Kallis är ett steg i den riktningen.

Queer Kallis riktar sig till alla men särskilt till hbtq-personer. Icke-binära och transpersoner som tidigare inte kunnat gå på Kallis på grund av den strikta könsuppdelningen i en dam- respektive herr-avdelning har nu möjlighet till det. Under dessa dagar har alla tillgång till hela badet och besökarna bestämmer själva vilken avdelning de vill bada och basta på.

Queer Kallis genomförs på uppdrag av Malmö stad av Hekajo AB som är driftansvariga för Ribersborgs kallbadhus. Beslutet att införa dessa dagar är ett politiskt fastställande i linje med Malmö Stads likabehandlingsplan. Transhälsan och RFSL Rådgivningen Skåne har varit rådgivare till Hekajo under det förberedande arbetet.

För att skapa trygghet under Queer Kallis-dagarna finns förutom ordinarie personal även extrapersonal på plats, både på badet och i restaurangen. Queer Kallis är en återkommande dag första måndagen varje månad. Ordinarie öppettider gäller under Queer Kallis-dagarna. Besökarna på Queer Kallis får också en flyer med information om Ribersborgs kallbadhus och de anpassade trivselregler som gäller under dagen.

När: 2 juli 2018 09:00 - 2 juli 2018 21:00

Var: Ribersborgs Kallbadhus Limhamnsvägen, Brygga 1 / Malmö

Arrangör: Ribersborgs Kallbadhus