Raderade kvinnor på Kvinnominne


”Bland det bästa jag sett!” ”Intressant och roligt.” ”Bästa underhållningen!” ”Variation och bra ämne.” "Det var den bästa historielektion jag någonsin fått."

En föreställning om fantastiska kvinnor som raderats ur historien. Om kvinnor som haft stor betydelse, men som du inte fått läsa om i skolan. En härlig blandning av musik och föreläsning.

"Vad hände när IKEA klippte ur alla kvinnor ur sin katalog i Saudiarabien? Vad gjorde Mileva Einstein som var så märkvärdigt? Vem var Emelie du Chatelet egentligen och vad var det som Violeta Parra var med och startade? Det och och lite till ska jag berätta."


Tina Wilhelmsson använder visor och ett engagerande scenspråk som medel för att skapa ett mer jämlikt samhälle. Med allvar, humor och ironi speglar hon träffsäkert vår samtid. Tina är en uppskattad och flitigt anlitad artist och gör flera hundra spelningar per år i offentliga sammanhang.

Tina är visartist och har bland annat spelat på Radioscenen hos Sveriges Radio och på Historiska museet i Stockholm, Norrbottensteatern, Göteborgs konserthus och på många vis- och pridefestivaler runt om i landet.

Tina har fått Västerås stads kulturstipendium, Qvinnouniversitetets utmärkelse och Socialdemokraterna Ånges kulturstipendium.

När: 21 juni 2018 19:00 - 21 juni 2018 21:00

Var: Kvinnominne Lärkvägen 1 / Näsåker

Arrangör: Raderade kvinnor och TINA WILHELMSSON