Sommarlovsbio


Terminen är över och det är tid att lägga böckerna på hyllan för en stund. Sommarlovet är äntligen här och det är dags för lite välförtjänt ledighet. Nu kan ni passa på att varva ner ett slag och ni är varmt välkomna att göra detta på sommarlovsbio i Folkets Park.

Varje måndag visas en barnfilm och en ungdomsfilm i ridhuset i Folkets Park med start den 18 juni, fram till den 6 augusti. Barnfilmerna startar 13.00 och ungdomsfilmerna kl 16.30.

Samtliga visningar är gratis för alla och man får gärna ta med sig fika/snacks samt en filt att krypa upp på. Ingen föranmälan krävs. Programmet är fylld med bra film och hoppas så många som möjligt kan komma för en härlig filmupplevelse tillsammans.


Filmprogram

– 18 JUNI –

13.00 – UPP

Carl, en gammal bitter pensionär, har beslutat sig för att äntligen uppfylla sin dröm och flyger med hjälp av tusentals ballonger med sitt hus till Sydamerika. Till sin förskräckelse upptäcker han att den överenergiska åttaåringen Oskar har följt med på resan och tillsammans hamnar de i ett fartfyllt äventyr i den sydamerikanska djungeln. Upp är en hjärtevärmande film fylld av humor och kärlek som bjuder på ett riktigt äventyr för hela familjen.

Regi: Pete Docter, Bob Peterson. USA 2009. 93 min. Svenskt tal, svensk text. Från 7 år.

16.30 – TWILIGHT

I sitt nya liv i det regniga Forks förväntar sig Isabella Swan inga större äventyr. Allt förändras den dagen då hon Möter Edward Cullen, en mystisk och gåtfull kille som Isabella snabbt intresserar sig för. Edward undviker till en början Isabella då han inte vill avslöja att han i själva verket är en vampyr, men snart ger han efter då han inte kan vara utan henne. En komplicerad kärlek uppstår och ingen går längre säkert. En näst intill klassisk thriller om kärlek och motgångar.

Regi: Catherine Hardwicke. USA 2008. 122 min. Engelskt tal, svensk text. Från 15 år.

– 25 JUNI –

13.00 – UPP I DET BLÅ

Åttaåriga Pottan ska åka på ponnyläger över sommaren men hennes föräldrar råkar istället släppa av henne vid en gammal skrotgård. De märkliga filurerna som bor där tar motvilligt emot henne och Pottan upptäcker snart vad de egentligen sysslar med på gården. I hemlighet bygger de på en rymdfarkost som ska ta dem ut på äventyr. En stjärnspäckad komedi regisserad av Petter Lennstrand, skapare av Allram Eest och Höjdarna.

Regi: Petter Lennstrand. Sverige 2016. 78 min. Svenskt tal, svensk text. Från 7 år.

16.30 – THE WE AND THE I

På en skolbuss i Bronx, New York möter vi en grupp ungdomar med olika historier och relationer, som varje dag åker samma linje. Gruppdynamiken utvecklas ständigt och när de efter examen en efter en hoppar av bussen för sista gången har vi lärt känna deras kärlekar, konflikter, hopp och förtvivlan. En träffsäker skildring av tonårslivet.

Regi: Michel Gondry. Storbritannien, USA, Frankrike 2012. 103 min. Engelskt tal, svensk text. Från 11 år.

– 2 JULI –

13.00 – AGATHA – GRANNDETEKTIVEN

I en källare till huset den tioåriga Agatha-Christine precis flyttat in i skapar hon en detektivbyrå. Perfekt för en tjej som som älskar mysterier. Hennes första fall verkar till synes enkelt men visas sig vara svårare än hon först trott. Kan den skyldiga vara killen som hon stötte ihop med i hörnbutiken? Filmen bjuder på ett charmigt och spännande detektivdrama.

Regi: Karla von Bengtson. Sverige, Danmark 2017. 77 min. Svenskt tal, svensk text. Barntillåten.

16.30 – SAMEBLOD

Under 30-talet går Elle Marja på samisk internatskola där hon utsätts för rasbiologiska undersökningar och på fritiden trakasseras hon av andra ungdomar. I smyg inleder hon ett förhållande med en kille som studerar i Uppsala och hon rymmer dit i hopp om ett annat liv. En skildring av ett mörkt och undangömt kapitel av Sveriges historia, men också en berättelse om uppväxt, kärlek, drömmar och kulturell identitet.

Regi: Amanda Kernell. Sverige, Norge, Danmark 2016. 110 min. Svenskt, sydsamiskt tal, svensk text. Från 11 år.

– 9 JULI –

13.00 – LÅNAREN ARRIETTY

Under golvplankorna i ett hus bor Arrietty och hennes familj. De är några centimeter långa varelser som livnär sig genom att på natten göra utflykter i människornas hus där de lånar sådant som aldrig kommer saknas. Modiga Arrietty som drömmer om att utforska världen utanför huset blir upptäckt av en människopojke, trots att familjen varnat henne från att synas. En kärleksfull vänskap uppstår och snart förändras allt. En söt och vacker saga baserad på Mary Nortons bok Pojken och lånarna.

Regi: Hiromasa Yonebayashi. Japan 2010. 94 min. Svenskt tal, svensk text. Från 7 år.

16.30 – LITTLE WING

Varpus pappa är en känd skådespelare. Det är vad hon säger till tjejerna i stallet. Hon är tolv år och bor tillsammans med sin mamma, som är oförmögen att ta hand om både sig själv och sin dotter. Varpu tröttnar på allt och drar iväg i en stulen bil för att hitta sin pappa. En gripande film om att växa upp och att bära ett allt för stort ansvar som barn.

Regi: Selma Vilhunen. Finland, Danmark 2016. 100 min. Finskt tal, svensk text. Från 11 år.

– 16 JULI –

13.00 – GORDON & PADDY

Ekorren Valdemars nötter har blivit stulna och detta blir det första fallet för Gordons nya assistent Paddy. Gordon funderar på att gå i pension och vill hitta en ersättare som polischef i skogen. Den lilla musen Paddy har vad som krävs, men när hon får ett knepigt fall att lösa behöver hon Gordons hjälp. Filmen är baserad på Ulf Nilssons populära böcker om kommissarie Gordon och ger tittarna en magisk resa in i skogens mysterium.

Regi: Linda Hambäck. Sverige 2017. 62 min. Svenskt tal, svensk text. Barntillåten.

16.30 – MARTHA & NIKI

Martha och Niki är två hiphop-dansare som möts och drömmer om att vinna Juste Debout i Paris. Priset är det finaste som finns inom streetdance och om de vinner kommer det vara första gången två kvinnor blir världsmästare. Dokumentärfilmen handlar om deras kärlek till dansen och att hitta sig själv och sin plats. En hyllning till dansen, vänskap och hiphop.

Regi: Tora Mkandawire Mårtens. Sverige 2014. 93 min. Svenskt tal, svenskt text. Barntillåten.

– 23 JULI –

13.00 – UGGLOR OCH MÖSS

Meral är nyinflyttad och hennes enda vän är husmusen Peepeep. När klassen ska åka på lägerskola får Peepeep följa med, men i skogen finns faror som hotar en liten mus och Meral måste ta hjälp av sina nyfunna vänner. En feelgoodfilm med musikalinslag om vänskap, likheter och olikheter. Regissörens förra långfilm, Livet enligt Nino, vann priset för bästa barnfilm på BUFF 2015.

Regi: Simone van Dusseldorp. Nederländerna 2016. 80 min. Holländskt tal, svenskt tal. Barntillåten.

16.30 – FIDAN & SALIH

I en by i Turkiet lever den fattiga herdetjejen Fidan, 15 år. På grund av fattigdomen säljer fadern Fidan som brud till en familj som bor långt bort. Då hon träffar sin man Salih, inser hon att han lider av en intellektuell funktionsnedsättning. Även om Salih är 35 år är han intellektuellt yngre än Fidan. Trots deras olikheter tar deras äktenskap en oväntad vändning. En minnesvärd och rörande film som skildrar tvångsäktenskap och ljusglimtar i en tragisk verklighet.

Regi: Çagil Nurhak Aydogdu. Turkiet 2016. 96 min. Turkiskt tal, svensk text. Från 11 år.

– 30 JULI –

13.00 – DEN OÄNDLIGA HISTORIEN

Tolvåriga Bastian öppnar boken med titeln Den oändliga historien och öppnar då även dörren till en annan värld – det vackra Fantasia. Världens hotas dock av en mörk kraft som vill förgöra landet och kejsarinnan måste nu skicka ut hennes modigaste hjälte för att finna den enda personen som kan rädda dem. Bastian har ingen aning om att Fantasias öde ligger i hans händer. En riktig fantasyklassiker som alla borde uppleva.

Regi: Wolfgang Petersen. Tyskland 1984. 94 min. Engelskt tal, svensk text. Från 7 år.

16.30 – MEAN GIRLS

Från att vara uppväxt i Afrika blir Cady inslängd i en miljö där djurens lagar får en helt ny mening – nämligen high school. Cady har flyttat tillbaka till USA och måste motvilligt kämpa sig genom ett socialt maktspel som hon aldrig tidigare stött på. Mitt bland vänner, fiender, kärlek och hämnd kan det vara lätt att tappa bort sig själv. Mean Girls är en komedi som skildrar problematiska dilemman många stöter på under sin uppväxt.

Regi: Mark Waters. USA 2004. 97 min. Engelsk tal, svensk text. Barntillåten.

– 6 AUGUSTI –

13.00 – MITT LIV SOM ZUCCHINI

Zucchini flyttar in på ett barnhem efter att hans mamma har dött och han känner sig ensammast i hela världen. Men snart träffar Zucchini de andra barnen på hemmet som först verkar väldigt tuffa men i själva verket är de bästa vänner man kan få. Senare flyttar också Camille in. Zucchini har plötsligt världen bästa kompisar och är kär, då kan man faktiskt känna sig lite lycklig. En animerad film med en gripande historia.

Regi: Claude Barras. Schweiz, Frankrike 2016. 66 min. Svenskt tal, svensk text. Barntillåten.

16.30 – YOUR NAME

I det hektiska storstadslivet i Tokyo vaknar Taki upp med en underlig känsla om att ha levt genom någon annans kropp. Samtidigt i den lilla byn önskar Mitsuha att hon i nästa liv ska bli en snygg kille i Tokyo. Något som faktiskt händer om nätterna – Taki och Mitsua byter kroppar och lever genom varandra. Medan de försöker vänja sig vid sina nya liv börja de ana vad som egentligen ligger bakom den underliga händelsen. Följ med i en vackert historia om tid, ödet och kärleken mellan två ungdomar.

Regi: Makoto Shinkai. Japan 2016. 106 min. Japanskt tal, svensk text. Från 7 år.

När: 18 juni 2018 13:00 - 6 augusti 2018 18:30

Var: Malmö Folkets Park Amiralsgatan 35 / Malmö

Arrangör: BUFF Filmfestival