Filmvisning och samtal om stadsutveckling och gentrifiering


Välkommen till IKANO - Berättelser från yttre förorten, en dokumentärfilm av Christine Leuhusen & Agnes Stuber (12 minuter)

Synopsis: Under sommaren 2016 ockuperades Hagsätraskolans aula i protest mot IKANOs brutala 'renovräkningar' runt om i Hagsätra. Välkommen till IKANO är en kort dokumentärfilm med vittnesmål från ockupanterna och de boende i Hagsätra där de delar med sig av sina erfarenheter.

Efter filmvisningen hålls ett samtal om renovräkningar och vem som äger rätten att bo i en stad. Medverkande: Christine Leuhusen, Dominika Polanska och Zafire Vrba. Samtalet sker på svenska. Både filmvisningen och samtalet är kostnadsfritt.

Christine Leuhusen är filmare och regissör av Välkommen till IKANO. Dominika Polanska är forskare vid Uppsala universitet och aktuell med en studie om boendes upplevelser av renovering. Zafire Vrba är konstnär och arbetar med att skildra historisk och samtida stadsutveckling i Hagalund.

Programmet är en del av ett fördjupat tema kring samtida stadsutveckling. Programmet görs av museet i samarbete med Zafire Vrba, vars film Himlen är fejk visas permanent i Hagalundsrummet på museet.

När: 17 juni 2018 14:00 - 17 juni 2018 15:30

Var: Olle Olsson Hagalund-Museet Spetsgatan 2 / Solna

Arrangör: Olle Olsson Hagalund-Museet