Wild Dogs - a herstory of the music producer


Den 2 juni hade dokumentären “Wild Dogs – a herstory of the music producer” Skånsk premiär på Biograf Panora under Feministisk Festival 2018. Nu sätter Panora in ännu en visning den 16 juni kl 18.30!

"En av de bästa och viktigaste musikdokumentärer jag sett. Bortsett från ämnet, så musikalisk och närmast poetisk gjord som film. En hyllning till kraften i musik och att förändringar alltid skapas underifrån." -Jan Gradvall

I en musikindustri styrd av män kämpar plattformar som Popkollo och Upfront producer network för att tjejer och transpersoner ska kunna skapa fritt som producenter, på egna villkor. Bakom lykta dörrar träffas etablerade och nya producenter, bland annat Robyn, Jenny Wilson, Beatrice Eli, VAZ, Selen Özan, Caty Testad, Barbara Chamoun och Ayesha Quraishi. Wild Dogs gör upp med myten om den manliga producenten och visar på en bransch i förändring. Filmen ramas in av Beata Bouchts illustrationer, animerade av Karin Drake.

I filmen får en bland annat följa Cindy Lees arbete med producentprogrammet. Cindy Lee är verksamhetskoordinator för Vem kan bli producent Stockholm och har tidigare drivit Galleri KRETS i Malmö.

Filmfakta Regissör: Saga Gärde, Elin Lilleman Eriksson Land: Sverige År: 2018 Längd: 75 minuter Språk: Svenska Textning: Svenska Medverkande: Robin Carlsson, Robyn, Cecilia Vaz, Jenny Vaz, Caty Testad, Jenny Wilson, Selen Özan, Barbara Chamoun, Beatrice Eli, Ayesha Quraishi, Rojda Sahin, Dijle Neva Yigitbas, Ebonie Smith, Brenda El Rayes, Patrizia Helander

När: 16 juni 2018 18:30 - 16 juni 2018 19:45

Var: Folkets Bio Malmö Friisgatan 19 D / Malmö

Arrangör: Folkets Bio Malmö och ABF Malmö