Öppen vernissage. Tyra Kleen. Konstnär, vagabond, äventyrare


Öppen vernissage för utställningen TYRA KLEEN (1874–1951). KONSTNÄR, VAGABOND, ÄVENTYRARE

INVIGNING kl 14 Välkomstord av Patrik Steorn, museichef Invigningstal av Lena Holger, konsthistoriker och författare Musik: Gamelanensemblen Gongbron framför "Aja Lamis", ett klassiskt javanesiskt stycke

Vernissagen ingår i ordinarie museientré

Om utställningen: Symbolistiska målningar, dramatiska litografier och färgsprakande illustrationer av dans från Sydostasien utmärker Tyra Kleens konstnärskap. Hon var verksam i Rom, Paris, München och Stockholm och för in en kontinental symbolistisk strömning i den svenska sekelskifteskonsten som tidigare fått stå tillbaka för den starka nationalromantiken.

När: 16 juni 2018 12:00 - 16 juni 2018 17:00

Var: Thielska Galleriet Sjötullsbacken 8 / Stockholm

Arrangör: Thielska Galleriet