Vernissage: Nakenakter


NAKENAKTER – Agunbiade-Kolawole, Karlsson Rixon och Zorn

Kl 14.00 INVIGNING Välkomstord av museichef Patrik Steorn. Karlsson Rixon och Diana Agunbiade-Kolawole berättar om tankarna bakom utställningen.

Ordinarie entre.

Om NAKENAKTER

Utställningen erbjuder ett nytt perspektiv på nakenaktens tradition och konsthistoriska konventioner. Karlsson Rixon har botaniserat i Thielska Galleriets samlingar och gjort ett personligt urval bland Anders Zorns etsningar av nakna kvinnor. Hen har identifierat tre teman som ger nya ingångar till Zorns välbekanta bildvärld: den fotografiska blicken, farligt begär och lesbiska gemenskaper.

I utställningen visar Karlsson Rixon en serie fotografiska självporträtt där hen agerar tillsammans med kollegan Mario Fjell framför kameran. Den nakenakt de iscensätter kännetecknas av både gravallvar och lekfullhet.

Konstnären Diana Agunbiade-Kolawole experimenterar med den fotografiska processen och gestaltar i sina bilder kroppens åldrande och förvandling. Med sin egen kropp som konstnärligt material skapar Agunbiade-Kolawole bilder av fysisk närvaro utan linser, filter och bildmanipulationer.

När: 15 juni 2018 12:00 - 15 juni 2018 17:00

Var: Thielska Galleriet Sjötullsbacken 8 / Stockholm

Arrangör: Thielska Galleriet