Folkkök & boksnack med Cindy Milstein


Denna onsdag får Syndikalistiskt Forum besök av Cindy Milstein som ska berätta om sin senaste bok "Rebellious Mourning: The Collective Work of Grief" (AK Press, 2017). Cindy kommer dela med sig av sina reflektioner kring relationen mellan strukturella förluster, sorg och motstånd. Denna samling, som Silvia Federici, författaren till "Caliban and the Witch" uttrycker det; avslöjar förintelsen av livet som den kapitalistiska utvecklingen lämnar i sina spår. Men den vittnar även om sorgens kraft som en katalysator för motstånd.

Via direkta berättelser vill antologins 37 bidrag belysa, bitterljuvt, att vi kan utstå nästan vad som helst när det bearbetas kollektivt. Sorg är i allmänhet betraktat som något personligt och isolerat men när vi öppet delar med oss av vår smärta och sorg så kan vi minska kraften i det som försvagar oss. Samtidigt som vi bygger sociala praktiker som minskar lidande och betonar varje människas livskvalitet. Från tragedier i Fukushima till Palestina, från fängslanden till vräkningar, aids-kriser till flykting kriser, från rasism till våldtäkt. Dessa intima men ihärdiga berättelser visar att sorg kan bända upp ytor av omprövning, återuppbyggnad, empati och solidaritet.

Cindy Milstein är författare av "Anarchism and its aspirations. Medförfattare till "Paths toward Utopia:grafic explorations of everyday anarchism" och redaktör för antologien "Taking sides: revolutionary solidarity and the poverty of liberalism". Sedan länge är Cindy engagerad i anarkistisk organisering, sociala rörelser och i kollektiva utrymmen. För tillfället organiserar Cindy med ett kollektiv runt temat "care not cops" och är även aktiv i "the institute of advanced troublemaking"

Öppet 16-20, folkkäk 17:00, boksnack 18:00 Syndikalistiskt Forum i samarbete med ABF.

När: 13 juni 2018 16:00 - 13 juni 2018 20:00

Var: Syndikalistiskt Forum Övre Husargatan 27 / Göteborg

Arrangör: Syndikalistiskt Forum