Hud Krig Hem


En föreställning om att vara på gränsen, på gränsen till att rämna och falla ihop men också på gränsen till att hitta någon som vill oss väl. Någon som öppnar avspärrningarna och säger välkommen, någon som öppnar famnen.

Semir, Dana och Hadi flydde alla från krig till freden i Sverige. Semir och Dana kom i början av 90-talet när bombplanen flög över forna Jugoslavien, och Hadi kom från Mellanöstern för bara två år sedan. Hadi kom i sista sekund till ett nytt hem, ett land som var öppet, tog emot och välkomnade. Idag hade kan nekats att återförenas med sina bröder. Loulou berättar om ett annat krig, om att bli bedömd efter sitt yttre, huden och kroppen. Rädd att bli utdömd är hon samtidigt så stark.

Berthold Brechts klassiker Mor Courage väver samman Semirs, Danas, Hadis och Loulous berättelser till en föreställning om hur kriget inte förändrats. Lidandet och förtrycket är detsamma, och om detta må vi fortsätta berätta!

HUD KRIG HEM är krigets röster och smärta mitt ibland oss. Den gör det omöjligt att hålla ord som krig, förföljelse och tortyr på avstånd, som något som andra länders problem, och den räddar oss från att bli stumma och omänskligt immuna.

HUD KRIG HEM är Södra communityteaterns sjätte produktion.

Premiär 4e juni kl 19:00, spelas till den 14e juni På Klaffbron, Nordenskiöldsgatan 19, Malmö Biljetter: Kulturcentralen

Skådespelare: Abdulhadi Husam Muhi Aldeen, Dana Stojakovic, Loulou Lamotte, Magnus Göransson, Semir Halilovic Musiker: Elis Jarl Skute, Joel Metz Produktion: Katarina Löfstedt Grafisk form: Emma Bengtsson Fotograf: Nadja Hallström Kostymdesigner: Dana Stojakovic Regiassistent: Rooz Emad Manus & regi: Jonas Jarl

Med stöd från Region Skåne och i samarbete med ABF.

När: 4 juni 2018 19:00 - 14 juni 2018 21:00

Var: Klaffbron - Eventlokal för företag och slutna sällskap Nordenskiöldsgatan 19 / Malmö

Arrangör: Södra Communityteatern