Unmarked Evolution / Sanna Söderholm


Sanna Söderholm är en erfaren dansare som insisterat och stannat kvar i sitt yrkesutövande genom att utvecklas vidare både som dansare och koreograf. Nu firar hon 30 år i branschen och delar med sig av ett arbete som sysselsatt henne under en längre tid.

I sitt arbete har Sanna ständigt återkommit till kroppen i relation till objekt samt maskeringen som ett sätt att lösa upp gränser. Hon fortsätter nu utforska ett utsuddande och glidande av förutfattade gränser mellan människa och djur, natur och kultur samt det syntetiska och det naturliga.

Solot Unmarked Evolution som är ett samarbete med konstnärerna Vlad Brateanu och Thomas Zamolo, återuppfinner naturen, analyserar och presenterar villkor för plasticitet, en tillvaro där kropp, natur, levande väsen och materialiteter väver sig in i varandra och blir likställda. Titeln är lånad från feministisk vetenskapsteori, och syftar till en omärkt framtid befriad från dominans. I Unmarked Evolution ingår kroppen i miljöer, som i sin tur blir till organismer, nya versioner av sig själv eller fantasivarelser. Allt i relation till sin omgivning.

Hur mycket eller lite förändring krävs innan en gräns överträds? Hur länge behöver en studera något, innan det ändrar sin form och innebörd. Vilka kombinationer och detaljer blir nödvändiga för en kontur, som gränsdragning eller igenkänning?

Sanna Söderholm vill låta icke vetandet och öppna frågor vara del av föreställningen. Att spekulera och tänka tillsammans, utövare och publik.

Koncept & koreografi: Sanna Söderholm Framförd av: Sanna Söderholm Rum & ljus: Sanna Söderholm i samarbete med Vlad Brateanu och Thomas Zamolo Ljudmix & grafik: Vlad Brateanu Med stöd av: Konstnärsnämnden, Stockholms stad och Weld

När: 31 maj 2018 19:00 - 2 juni 2018 20:00

Var: Weld Norrtullsgatan 7 / Stockholm

Arrangör: Weld