Vernissage: Feminism Now


Grafiska Sällskapet presenterar en stor grupputställning med titeln "Feminism Now" som innehåller över 70 konstverk av kvinnliga amerikanska och svenska konstnärer.

Det är FIG ”the Feminist Image Group ” från San Diego och konstnärer från Los Angeles ”Shoebox Project” som visar sina bilder tillsammans med medlemmar från ”Krogen Amerika”, Grafikcentrum i Östergötland.

Denna utställning har visats tidigare både i San Diego och Los Angeles.

Vad betyder feminism idag, och hur uttrycker amerikanska och svenska kvinnor feminism i vår värld, vår historia?

Konstnärerna utforskar sina ständigt föränderliga roller i samhället, sin individuella och kollektiva ilska, sin sexualitet, idéer om familj, karriär, miljö, politik och många andra frågor. Konstverken består av grafik, teckning, måleri, collage, foto, textil, broderi, och andra medier. Flera amerikanska konstnärer kommer att vara med vid vernissagen, liksom flera av de medverkande svenska. På vernissagen kommer konstnärerna att hålla en kort presentation och samtala kring temat feminism nu och den konstnärliga gestaltningen.

Utställningen kom till från ett initiativ av Anna Stump medlem av FIG (feminist Image Group) och Åsa Kvissberg medlem av FIG och Krogen Amerika.

När: 26 maj 2018 12:00 - 26 maj 2018 16:00

Var: Grafiska Sällskapet Hornsgatan 6 / Stockholm

Arrangör: Grafiska Sällskapet