Motstånd i Maj


MOTSTÅND I MAJ- en del av Staare 2018

Opposition; försvar; motvärn; kritik; motsägelse; resistans. Motstånd är den gemensamma tråden i vad som kan bli vårens mest inspirerande dag. En resonanslåda för dig i detta valår, en möjlighet till nya perspektiv. Aktion, demokrati och förändring. Inspirationsföreläsningar, filmvisning och poesi. Stanna under allt eller välj det du har möjlighet att ta del av. Gratis inträde hela dagen och under taket finns Folkkök, kaffe och fika

GÁLLOK (2018) Dokumentärfilm av Tor L Tourda och Tell Aulin. Visning 85 min + regissörsbesök och samtal. Om gruvdriften i norra Sverige, dess starka ekonomiska krafter- och de känslor som den väcker. Ett kärleksfullt porträtt av en far och dotter och deras tro och arbete för ett gemensamt mål.

MATTIAS WARG Journalist och debattör, står bland annat bakom folkinitiativ.se och Folkinitiativet om Region Stornorrland 2016, om demokratiska grundstenar och regionala perspektiv på motstånd.

STELLAN VINTHAGEN Världens enda professor i civil olydnad och fredligt motstånd, ordförande på fakulteten Nonviolent Direct Action and Civil Resistance på University of Massachusetts. Om vikten av ickevåldsmetoder, aktivism i världen och hur du själv konkret kan göra motstånd i vardagen.

TIMIMIE MÄRAK Urfolksfeminist, poet och samisk queeraktivist. Spoken word, politik och punk avslutar kvällen.

När: 26 maj 2018 12:00 - 26 maj 2018 19:00

Var: Jamtli Exercishall Infanterigatan 30 / Östersund

Arrangör: Jamtli Exercishall och Staare2018