ULRIKA WESTERLUND TRANSUTREDNINGEN - DAGS FÖR ETT TREDJE JURIDISKT KÖN?!


Ulrika Westerlund presenterar Sveriges transutredning. Få normer är så starka som föreställningen om två kön. Allt från familjejuridik och idrottsliv till omklädningsrum och toaletter är organiserade utifrån man-kvinna. Hur ser då levnadsvillkoren ut för personer som på olika sätt bryter mot normer kring kön? Som har ett uttryck eller identitet som inte ryms inom mallen?

Ulrika Westerlund var RFSL:s förbundsordförande mellan 2010 och 2016. Ulrika överlämnade den första nationella transutredningen ” ”Transpersoner i Sverige – Förslag för stärkt ställning och bättre levnadsvillkor för transpersoner” i december 2017 till regeringen.

Delta gratis på samtalet, och ställ dina frågor till Westerlund. Du kan vara anonym via sms eller fråga live under samtalet. Det bjuds på macka och kaffe/te. Kristallfoajén öppnar en timme innan samtalet. Samtalet teckentolkas.

I samarbete med: Närhälsan Västra Götalandsregionen Stadsledningskontoret: Mänskliga Rättigheter

När: 21 maj 2018 19:00 - 21 maj 2018 21:00

Var: Stora Teatern KRISTALLFOAJÉN / Göteborg

Arrangör: Stora Teatern