Dolda budskap i valrörelsen - föreläsning med Johan Palme


2018 är det riksdagsval i Sverige, och då gäller det mer än någonsin att kunna fatta vad det egentligen är för budskap som berättas. För texter, valaffischer och bilder kan säga så mycket mer än bara orden som står på dem. De kan skicka dolda signaler, säga saker genom språkliga koder, och värst av allt: Anspela på rasism och fördomar utan att säga det rakt ut. Under föreläsningen visas exempel i världen och i historien för att fatta exakt hur såna dolda budskap funkar i svensk politik i dag.

Söndag 20 maj kl 14.00 Hörsalen, MKC Fri entré

Johan Palme är journalist, översättare, kommunikatör och filmfestivalproducent och jobbar med språk och bildspråk varje dag. Han har skrivit om postkoloniala kulturfrågor, rasismens historia och global politik i över ett årtionde, bland annat för ansedda The Guardian.

När: 20 maj 2018 14:00 - 20 maj 2018 15:30

Var: Mångkulturellt centrum i Fittja Värdshusvägen 7 / Fittja

Arrangör: Mångkulturellt centrum i Fittja