Superior Corruption: Xenofeminism


Hur ser en feminism ut som tar samtidens svindlade komplexitet och teknologiska acceleration på allvar? Ett förslag framförs i det Xenofeministiska Manifestet, publicerat 2015 av Laboria Cuboniks och nu aktiverat i en svensk kontext.

SUPERIOR CORRUPTION inleds med ett samtal mellan Diann Bauer och Cecilia Åsberg på Östervärns antikvariat och bokhandel - Anti (Höstgatan 37) 19:00 där tematiken från det Xenofeministiska manifestet presenteras och diskuteras.

SUPERIOR CORRUPTION fortsätter med öppningen av en grupputställning på Delfi med verk av Angela Washko (US), Hanni Kamaly (NO) och Diann Bauer (UK). Delfi öppnar 20:00 (Ehrensvärdsgatan 16), ca 5 minuters promenad från Anti!


Diann Bauer är konstnär och teoretiker baserad i London. Hon är en del av den feministiska arbetsgruppen Laboria Cuboniks som 2015 publicerade manifestet “Xenofeminism: En politik för alienation.” Bauer har ställt ut på bl.a. Tate Britain, The Showroom, Deste Foundation, Art Center/South Florida och The New Museum. Hon har undervisat och föreläst på universitet och kulturinstitutioner som Cornell University, Yale University and Cooper Union, HKW och Goldsmiths

Cecilia Åsberg är professor i genus, natur, kultur vid Linköpings Universitet, tidigare verksam vid Utrecht universitet. Hon är ledare för de transdisciplinära forskningsprogrammen ‘The Posthumanities Hub’ och ‘GEXcel’. I sin forskning undersöker Cecilia hur uppdelningar mellan natur och kultur, mellan mänskligt och mer-än-mänskligt påverkar feministiska frågeställningar och hur dessa uppdelningar kan omförhandlas för feministiska syften.

Arrangemanget genomförs med stöd av Malmö Stad.

När: 18 maj 2018 19:00 - 18 maj 2018 22:00

Var: Östervärns Antikvariat & Bokhandel - Anti Höstgatan 37 / Malmö

Arrangör: Östervärns Antikvariat & Bokhandel - Anti