Öppet seminarium om limbo hos Röda Korsets folkhögskola


Röda Korsets folkhögskola öppnar den 17e maj sina dörrar för ett seminarium om personer i limbo.

Röda Korsets folkhögskola arrangerar ett seminarium för att belysa problematiken för personer som har praktiska verkställighetshinder och därmed befinner sig i limbo.

Medverkande:

-Anna Lundberg, tillsatt av regeringen att leda arbetet med Limboutredningen. -Syster Karin från Alsike kloster som har över 40 års erfarenhet av att möta personer på flykt. -Lynn al Khatib, som befinner sig i limbo -Umed Sultanov som har befunnit sig i limbo -Joakim Lundqvist, jurist och rådgivare från FARR -Christina Höj Larsen (V), migrationspolitisk talesperson Med flera.

Program: 12.30 Välkomnande och presentation av dagen. Följer gör: -Anna Lundberg introducerar ämnet genom att presentera utredningen. -Lynn al Khatib och Umed Sultanov berättar om sina erfarenheter och praktiska försök till återvändande. -Johanna Eriksson Ahlén (senior juridisk rådgivare) berättar om Röda Korsets syn på rådande rättstillämpning. -Syster Karin från Alsike kloster och Joakim Lundqvist berättar utifrån sin horisont om målgruppens utsatthet -Anna Lundberg presenterar utredningens förslag på åtgärder -Christina Höj Larsen (V) kommenterar utredningens förslag och sin syn på den utsatta situationen som målgruppen befinner sig i.

Fler personer och programpunkter kan tillkomma.

När: 17 maj 2018 12:30 - 17 maj 2018 15:30

Var: Röda Korsets Folkhögskola Stockholm Bredholmstorget 14 / Stockholm

Arrangör: Röda Korsets Folkhögskola Stockholm