Idahot 2018 Malmö


IDAHOT 2018 MALMÖ

Idahot är den internationella dagen mot homofobi, transfobi och bifobi. Den 17 maj 1990 beslöt WHO (Världshälsoorganisationen) att inte längre klassa homosexualitet som en sjukdom och sedan 2004 uppmärksammas detta runt om i världen. Våra sexualiteter, våra erfarenheter och våra liv används som sköldar för att politiker ska föra rasistisk politik. Pride har mer och mer kapats av liberala och kapitalistiska intressen, allt ifrån privata företag till statens våldsmonopol. Polisen och Migrationsverket deltar i Pride-parader för att rentvå sitt namn och åka snålskjuts på den kamp som Hbtqia-personer gör och lever. IDAHOT har ännu inte kidnappats av dessa krafter och ser att kritiken mot hur Pride arrangeras, inte minst i Malmö, genljuder av ett behov av en radikal och högljudd hbtqia-rörelse.

Avsluta detta IDAHOT arrangemang med den officiella efterfest på lördagen!

När: 17 maj 2018 19:00 - 17 maj 2018 20:00

Var: Möllevångstorget / Malmö

Arrangör: IDAHOT-kommittén