WE HAVE A DREAM


Hur mycket stryk är du beredd att ta för dina och andras rättigheter? En del människor är beredda att riskera livet.

Utställningen We Have A Dream består av ett urval av porträtt från hela världen tagna under åren 2002-2016. Till varje porträtt hör en berättelse och tillsammans vill de visa att ingenting är omöjligt. Utställningen är ett dokument över vår tid med några av de mest inflytelserika människor sida vid sida med ungdomar och vardagskämpar som verkligen vill påverka i sin direkta omgivning. Gemensamt för dem alla är att de drömmer om att skapa förändring, står upp för sina värderingar och går mot strömmen. Den prisbelönta boken We Have A Dream säljs i museets butik.

Albert Wiking, initiativtagare & foto Oscar Edlund, initiativtagare & intervju Daniel Rydén, text Henrik Lörstad, ljud

Utställningen är producerad med stöd från: Crafoordska stiftelsen Raoul Wallenberg Institutet för Mänskliga Rättigheter Lunds kommun Sten K Johnsons stiftelse Swedbank

När: 12 maj 2018 12:00 - 14 oktober 2018 17:00

Var: Norra Hamngatan 12 / Göteborg

Arrangör: Göteborgs stadsmuseum