Gratis filmvisning: Seed - The Untold Story


Fröer är fantastiska, de ger oss mat, kläder och råmaterial och har haft en central roll genom mänsklighetens historia. Men någonting håller på att hända. Under det senaste seklet har vi förlorat 94 % av världens frösorter, och av de som finns kvar kontrolleras majoriteten idag av globala agrokemiföretag.

Välkommen på visningen av SEED: the untold story, en film om bönder, forskare, jurister och ursprungsfolk som tagit upp kampen för att allas rätt till fröer, för att säkra den gemensamma framtida matförsörjning.

Efter filmen (ca 20.00): Samtal med Hanna Olovsson (miljövetare & lärare inom stadsodling), Sara Eliasson (tidigare utlandspraktikant), och Elin Gidlöf (aktiv i Svalorna Indien Bangladesh). Samtalet kommer att handla om matförsörjning och mångfald, rättvisa och hållbarhet globalt och lokalt.

Utanför Blackboxen kommer även en fotoutställning om kvinnors rättigheter och matsuveränitet i Indien att visas. Utställningen uppkom som en del av Elin Gidlöfs praktik hos gräsrotsorganisationen Deccan Development Society i södra Indien.

Evenemanget är gratis men med möjlighet att stötta föreningen Svalorna Indien Bangladeshs arbete.

När: 26 april 2018 18:30 - 26 april 2018 20:30

Var: Frilagret Heurlins plats 1A / Göteborg

Arrangör: Svalorna Indien Bangladesh