Marie Hermanson - Den stora utställningen


Inför Göteborgs 400-årsjubileum tar Marie Hermanson i sin nya roman "Den stora utställningen" sig an stadens berömda jubileumsutställning 1923. Den gamla tiden möter den nya, och kvinnor får ha kort hår, arbeta och gå ut utan manligt sällskap. Teknik ska ersätta monotont kroppsarbete, klasskampen befria, och en flygtaxi tur och retur Stockholm–Göteborg är inom räckhåll. Samtidigt som kärleken spirar mellan en ung reporter och en polis, får en föräldralös åsneskötare från landsbygden syn på den stora världen. Men när ryktet sprids att Einstein ska hålla sin Nobelföreläsning på utställningen sätts plötsligt antisemitiska och fascistiska krafter i rörelse.

Fri entré. Begränsat antal platser.

Samarrangemang med Författarcentrum med stöd av Västra Götalandsregionen

När: 23 april 2018 18:00 - 23 april 2018 19:30

Var: Stora hörsalen Mölndals Stadsbibliotek Brogatan 40/Ulla Jacobssons plats Mölndal / Göteborg

Arrangör: ABF Sydvästra Götaland & Mölndals Stadsbibliotek