Vernissage: Chiharu Shiota - The Distance


Lördagen den 21 april invigs sommarens stora utställning The Distance där den internationellt uppmärksammade konstnären Chiharu Shiota tar museet i besittning. Kliv in i ett spindelvävsliknande landskap av tusentals röda trådar och upplev en flytande procession av svävande båtar av tråd och metall.

Chiharu Shiota (f. 1972) arbetar i gränslandet mellan performance, skulptur och teckning. Hon är känd för sina komplexa och poetiska nätkonstruktioner i ullgarn där hon korsar och knyter trådar från golv till tak. Tillsammans med skulptur, teckning och foto ger utställningen en inblick i några av konstnärens återkommande teman.

Shiota är född i Osaka, Japan, men har bott och arbetat i Berlin sedan 1996. Hon fick sitt stora genombrott på den internationella konstscenen i samband med Venedigbiennalen 2015. Med utställningen The Distance visas konstnärskapet nu för första gången i en omfattande museipresentation i Sverige.

Invigning av utställningen kl 14. Anna Hyltze, Tf Museichef och curator, hälsar välkommen och presenterar utställningen. Lotta Lekvall, VD Folkteatern Göteborg, invigningstalar. Konstnären Chiharu Shiota närvarar under vernissagen.

Invigningstalen hålls på övre etage och det kommer att serveras alkoholfritt bubbel och sötsaker i Skulpturhallen. I Studion finns möjlighet att själv prova på att knyta garn som Chiharu Shiota.

Invigningstalen kommer att teckenspråkstolkas. Tolkarna finns i entrén ca 10 min innan invigningen.

Entré: vuxen: 100 kr (årsbiljett samt seniorkort gäller ej). Alla under 25 år: fri entré. Kom i god tid – det kan finnas risk för kö.

Utställningen visas from kl 11 på vernissagedagen och sedan fram till den 30 september 2018.

När: 21 april 2018 14:00 - 21 april 2018 17:00

Var: Göteborgs konstmuseum Götaplatsen / Göteborg

Arrangör: Göteborgs konstmuseum