Symposium om arvet efter Susan Sontag


En eftermiddag med föreläsningar, samtal och filmvisning om fotografi. Under symposiet diskuteras arvet efter författaren Susan Sontag, som också var politisk aktivist och feministisk förebild. Föreläsare är David Campany, London, Susie Linfield, New York, Anna-Kaisa Rastenberger, Helsingfors och Lisa Tan, Stockholm.

Plats: Auditoriet, plan 2 Språk: engelska Pris: fri entré, ingen föranmälan Moderna Bar är öppen efter symposiet.

För fyrtio år sedan publicerades Susan Sontags On Photography (1977), en bok som har haft ett avgörande inflytande på fotografins diskurser och praktik. Nyckelverket följdes upp med Regarding the Pain of Others (2003) och Sontag har fortsatt att sätta tonen för fotokritiken. Är hennes sätt att reflektera kring den estetiska och moraliska aspekten av den fotografiska bilden fortsatt relevanta? I vilken utsträckning diskuteras hennes oeuvre bland samtida fotografer och konstnärer?

Föreläsare: David Campany är curator, författare och konstnär, verksam vid University of Westminster i London. Susie Linfield är professor i journalistik vid New York University. Anna-Kaisa Rastenberger, PhD, är professor vid Bildkonstakademien, Konstuniversitetet i Helsingfors. Lisa Tan är konstnär inom video, fotografi och installation, verksam i Stockholm.

Moderna Museet i samarbete med Institutionen för mediestudier, Stockholms universitet och Konstfack, University of Arts, Crafts and Design i Stockholm.

När: 20 april 2018 13:00 - 20 april 2018 18:00

Var: Moderna Museet Exercisplan 4 / Stockholm

Arrangör: Moderna Museet