Lulú Barrera: om unga kvinnors motstånd mot våld i Latinamerika


(CASTELLANO) Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet (IKFF) y Latinamerikagrupperna invitan a un encuentro con la activista y feminista mexicana Lulú Barrera. Ella es entre otras cosas fundadora del colectivo digital ”Luchadoras” que desarolla métodos para detectar, desenmascarar y resistir la violencia hacia las mujeres ejercida a traves del espacio cybernetico. Lulú pertenece a la Red Nacional de Mujeres Defensoras de Derechos Humanos en México y ha colaborado con Amnesty y UN-Women en la elaboracion de politicas contra la violencia estructural. En Marzo de este año participó en el encuentro internacional ” Mujeres que luchan” en Chiapas.

Programa: 1) Lulú presenta su trabajo y experiencias 2) diálogo con el público 3) convivencia Idiomas: castellano e inglés. Podemos traducir preguntas y respuestas al sueco si hace falta. Refrigerio: té, café, bebidas no alcolicas, sánguches y pan dulce disponibles a comprar en la cafetería del lugar.

IKFF y Latinamerikagrupperna ve este encuentro como una excelente oportunidad de ponernos al día y dialogar sobre el liderazgo y las estrategias de resistencia de las mujeres contra la violencia estructural en Latinamerica.


Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet (IKFF) och Latinamerikagrupperna bjuder in till träff med den mexikanska feministen och MR-aktivisten Lulú Barrera. Hon ingår i Kvinnors Nationella Nätverk för Försvar av de Mänskliga Rättigheter i Mexico och har samarbetat med Amnesty och UN Women i utarbetandet av riktlinjer för skydd av kvinnors mänskliga rättigheter. 2012 bildade hon ”Luchadoras” ett cyberfeministiskt kollektiv som utvecklat metoder för att bekämpa det våld mot kvinnor som görs via nätet. I mars 2018 deltog hon i den internationella sammankomsten ”Kvinnor som kämpar” i Chiapas.

Program: 1) föredrag av Lulú om unga kvinnors motstånd mot strukturellt våld i Latinamerika. 2) Frågor och reflektioner från publiken 3) Mingel och nätverkande. Språk: spanska och engelska. Vid behov kan frågor och svar översättas till svenska. Förtäring: kaffe/the, alk-fri dricka, smörgåsar och fikabröd kan köpas på stället.

IKFF och Latinamerikagrupperna ser det här som ett utmärkt tillfälle för uppdatering av kunskap och samtal kring kvinnors ledarskap och motståndsstrategier mot strukturellt våld i Latinamerika.

Latinamerikagrupperna Stockholm, Latinamerikagrupperna / SAL, Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Fri

När: 20 april 2018 17:30 - 20 april 2018 19:00

Var: ETC Bokcafé Stockholm Sankt Paulsgatan 14 / Stockholm

Arrangör: Latinamerikagrupperna Stockholm