Genus- och mångfaldsperspektiv – hot eller möjlighet?


Hotas eller berikas kulturarvet i Sverige av genus- och mångfaldsperspektiv? En paneldiskussion med utgångspunkt i det senaste årets kulturarvsdebatt.

Medverkande: Rakel Chukri, kulturchef, Sydsvenska Dagbladet Ozan Sunar, vd och konstnärlig ledare, Moriska Paviljongen Eva Hansen, senior advisor och projektledare vid Malmö kulturförvaltning Christian Penalva, chef utställningsavdelningen, Kulturen, Lund Anna Nissen Mazetti, kassör i och medgrundare av nätmuseet The Unstraight Museum Fredrik Svanberg, chef för kulturarvsenheten, Statens maritima museer.

Samtalet modereras av Katherine Hauptman, tf museichef, Statens historiska museum.

Fri entré. Ingen föranmälan krävs

Paneldiskussionen arrangeras av Nätverket kulturarvet och den tvärvetenskapliga genusforskningen (Genusarv) och forskningsprojektet Unstraight Research vid Statens historiska museer, i samarbete med Moriska Paviljongen.

När: 16 april 2018 18:00 - 16 april 2018 20:00

Var: Moriska Paviljongen, Moriskas bistro Norra Parkgatan 2 / Malmö

Arrangör: Nätverket för kulturarv och tvärvetenskaplig genusforskning och Moriska Paviljongen