En Extremt Allsidig Kväll!


För några veckor sedan ställde Göteborgs Stad in en visning av filmen Burka Songs 2.0 av Hanna Högstedt, samt det efterföljande samtalet mellan henne, Fatima Doubakil och Maimuna Abdullahi. Efter flera veckors debatt om en film och ett samtal som få har sett eller deltagit i, bjuds nu i samarbete med Göteborgs Litteraturhus in till en helkväll.

Nu får du som vill en ny chans att se filmen och delta i samtalet. Författare, poeter, filmregissörer och dj:s har bjudits in för att med filmer, texter och uppträdanden på olika sätt lyfta filmens centrala fråga om vilka röster som får plats i våra offentliga rum.

En plats där nya möten kan uppstå.

Dörrarna öppnar 17.30, programmet börjar 18.

Evenemanget är gratis och det bjuds på mat. Alla som deltar behöver boka biljett på billetto.se. Kom i tid! Kl 18.15 släpps outnyttjade biljetter i dörren.

PROGRAM 17.30 Insläpp 18.00 Konferencier Segal Mohammed hälsar välkomna Läsning av Athena Farrokhzad ur Nyliberal Ordlista Filmvisning: Kortfilm (20 min) av Farah Kassem Samtal med Farah Kassem på videolänk från Libanon Paus med mat Filmvisning: Burka Songs 2.0 (45 min) av Hanna Högstedt Samtal mellan Fatima Doubakil, Maimuna Abdullahi och Hanna Högstedt. Moderator: Lena Martinsson Paus med musik Läsning av instagramkontot Polisbrutalitet i orten Spoken word av Yasmin Omar Läsning av Balsam Karam ur Händelsehorisonten Avslutning av programmet. Kvällen fortsätter med musik!

MEDARRANGÖRER Göteborgs Litteraturhus Göteborgs Poesifestival Aktivt medborgarskap, Kvinnofolkhögskolan Konstfrämjandet Forum för Dekoloniala Feminister Göteborgs rättighetscenter

När: 16 april 2018 17:30 - 16 april 2018 23:59

Var: Göteborgs Litteraturhus Lagerhuset, Heurlins plats 1 / Göteborg

Arrangör: Burka Songs 2.0 och Göteborgs Litteraturhus