Lisa Ullén & Motståndsorkestern


Dubbel skivrelease med Lisa Ullén och Motståndsorkestern (version 1)!

Lisa Ullén är en av Sveriges mest inflytelserika pianister inom den samtida musiken och ett återkommande namn på frijazz- och improscenen. En internationellt erkänd distinkt och kompromisslös musiker som verkat på den svenska musikscenen i över två decennier.

Nu släpper kompositören och pianisten den omfattande produktionen Piano Works - en hel trippel-cd solopiano! Samtidigt kommer Motståndsorkestern ut med nya albumet Sekvenser och lager, en fullängdsvinyl med Ulléns kompositioner för ett större band - med inte mindre än fyra (!) kontrabasar som grund. Just denna kväll på Fasching har Lisa Ullén med sig ett gäng fabulöst energiska musiker från Stockholms jazz- och improscen för en dubbel releasefest i grandiost format.

  • Extraordinary is all I can say as I dive in to her unique approach. /.../Amazing piano, some of it prepared, which should appeals to fans of John Cage as well as of Cecil Taylor. (Bruce Lee Gallanter, Downtown Music Gallery)

Lisa Ullén - piano Elsa Bergman - bas Vilhelm Bromander - bas Emil Skogh - bas Henning Ullén - trumpet Mats Äleklint - trombon Anna Lund - trummor Christopher Cantillo - trummor Gäst: Finn Loxbo - gitarr

När: 3 april 2018 20:00 - 3 april 2018 23:00

Var: Fasching Kungsgatan 63 / Stockholm

Arrangör: Fasching och Lisa Ullén