Filmvisning och samtal med Suzanne Osten


Kulturkväll där vi får se den prisbelönta filmen ”Flickan mamman och demonerna” med efterföljande samtal av filmens manusförfattare och regissör Suzanne Osten. Kvällen riktar sig främst till barn och unga, men alla är hjärtligt välkomna. Rekommenderad åldersgräns på filmen är från 11 år.

I ”Flickan mamman och demonerna” möter vi Ti som växer upp tillsammans med sin mamma Siri. Siri är inte som alla andra mammor. Hon är jagad av demoner som bara hon kan se och höra. Siri låser in sig själv och Ti i en lägenhet och situationen eskalerar när demonerna tar över hela Siris värld. För att överleva blir Ti tvungen att använda sig av sin egen fantasi, fast besluten om att övervinna mammans demoner.

Filmen har varit mycket omdiskuterad och tilldelades en guldbagge för bästa kvinnliga huvudroll (Maria Sundbom) 2017. Produceras av Fundament Film Stockholm och distribueras av TriArt Film.

Om Suzanne Osten: Suzanne Osten är regissör, filmare och författare. Hon har länge arbetat med barn- och ungdomskultur och i mer än 30 år drev hon den banbrytande barn- och ungdomsteatern Unga Klara. Hon är känd för att lyfta svåra frågor och gestalta ämnen som ofta hamnar i skymundan.

Under våren 2015 blev Suzanne utsedd till Sveriges första Barnfilmsambassadör av Svenska Filminstitutet och tilldelades 2017 Stockholm stads kulturpris.

Pris: Gratis för dig för dig under 25 år / 100 kr för dig över 25 år.

Tid: Det bjuds på fika.

När: 25 mars 2018 15:00 - 25 mars 2018 18:30

Var: Judiska församlingen i Stockholm Wahrendorffsgatan 3 B / Stockholm

Arrangör: Judiska församlingen i Stockholm