Ordets makt #4


I en värld av falska nyheter och bristande källkritik, i en värld där USA:s president skapar Twitter-stormar, är det viktigt att prata om vad demokrati egentligen är och vilken makt ord egentligen har. För inuti ordet demokrati gömmer sig en lång historia och tusentals tolkningar, och ord är det redskap vi använder för att skapa demokrati. Under fyra tillfällen under våren kommer fyra olika personer med fyra olika berättelser att gästa Helsingborg Stadsteaters foajé.

Det fjärde och sista tillfället gästas av Mina Dennert. Ni känner säkert igen henne som skaparen av #jagärhär. Som hon själv säger, det pågår just nu ett infowar. Det vill säga att den som får ut sitt budskap först vinner kriget om informationen. Mina är eldsjälen som ställt sig på barrikaderna i detta krig men med kärlek och respekt som ledord. Hon kommer denna kväll dela med sig av sina tankar om hur just ord blir makt.


Ordets makt-serien arrangeras av Tillsammans, Helsingborgs stadsteater och Studieförbundet Vuxenskolan Skåne. Tillfällena är helt kostnadsfria. Tillgänglighet: Lokalen är anpassad för rullstol och permobil. Stor toalett finns. Föreläsningen kommer inte att tecken- eller syntolkas.

När: 20 mars 2018 19:00 - 20 mars 2018 20:00

Var: Helsingborgs stadsteater Karl Johans gata 1 / Helsingborg

Arrangör: Tillsammans och Helsingborgs stadsteater