Anna von Hausswolff | Stockholm


Med orgel och sin uttrycksfulla röst som främsta vapen har Anna von Hausswolff etablerat sig som en av de mest kompromisslösa svenska artisterna verksamma idag. 2015 års The Miraculous var en sagolik resa genom karga, gotiska ljudlandskap och samtidigt ett album som utmanade konventioner på ett sätt som nästan saknar motstycke i svensk musikhistoria. Nu är det dags igen – 2 mars släpps äntligen det nya albumet Dead Magic, och den första singeln The Mysterious Vanishing of Electra vittnar om att nya stordåd är att vänta. I samband med detta kan vi nu meddela att Anna von Hausswolff gör en efterlängtad spelning på Berns i Stockholm 18 mars.

Göteborgska Anna von Hausswolff fick sitt stora genombrott 2009, då hon utan att ens ha släppt en debutsingel fyllde Annedalskyrkan till brädden under Way Out West. Året därpå kom debutalbumet Singing from the Grave som mottogs med varma hyllningar av en enad kritikerkår och vittnade om en artist med ändlös potential. Efter att ha tagit det i popmusik annars ganska ovanliga instrumentet orgel under sina vingar har vi bjudits på ytterligare fler album, där de artistiska visionerna varit lika stora som ljudbilderna själva. The Miraculous spelades in i Studio Acusticum i Piteå med hjälp av Sveriges största konserthusorgel beståendes av 9000 (!) olika pipor – ett magnum opus i termens rätta bemärkelse. Årets giv Dead Magic spelades in i Köpenhamn under nio dagar, och baseras kring 1900-talsorgeln som finns i majestätiska Marmorkirken där större delen av albumet även spelades in. Dead Magic innehåller fem spår som tillsammans klockan in på hela 47 minuter – vi har med största sannolikhet ett nytt magnum opus att vänta.

När: 18 mars 2018 19:00 - 18 mars 2018 23:00

Var: Berns Berzelii Park / Stockholm

Arrangör: Luger