Internationell Författarscen GBG - Dorit Rabinyan (Israel)


Dorit Rabinyan, f 1972, föddes i Israel i en judisk familj som utvandrat från Iran. Rabinyan är känd för sitt bildrika, rörande språk och har tidigare givit ut fyra romaner varav en har översatts till svenska, Våra bröllop (N&K, 2002). Alla floder flyter mot havet fick flera priser och utsågs till en av årets tio bästa böcker av den israeliska dagstidningen Haaretz när den utgavs i Israel och belönades med Bernstein Prize. Romanen gav upphov till en politisk skandal 2016 när det israeliska utbildningsdepartementet strök boken från skolornas litteraturlistor. Alla floder flyter mot havet har översatts till sjutton språk.

I samtal med Yael Feiler.

I samarbete med Norstedts förlag.

När: 17 mars 2018 14:00 - 17 mars 2018 15:00

Var: Stadsbiblioteket Göteborg / Götaplatsen 3 / Göteborg

Arrangör: Göteborgs stadsbibliotek